Понеделник, 10 Декември 2018
Петък, 30 Септември 2016 21:10

Напрежението по оста Русия – САЩ расте

От Москва обвиниха Америка, че няма воля да спре терористите в Сирия

Напрежението по оста Русия – САЩ заради Сирия продължава да расте. От Москва директно обвиниха Съединените щати, че не нападат джихадистите от групировката „Ан Нусра” в Сирия. Според руския външен министър американското командване няма воля да спре или умишлено подкрепя терористите.

Една година от началото на руската интервенция в конфликта и след провала на поредното примирие, сирийският град Алепо е на ръба на оцеляването. Днес беше ударен ключов водопровод, като бунтовниците и режима си размениха обвинения кой е отговорен за това.

На фона на западните критики, Русия обяви, че ще изпрати още самолети в Сирия, за да засили кампанията срещу терористите.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Септември 2016 21:10
  Украйна заплаши с производство на ядрено оръжие

  „Ние с ядрено оръжие бихме приличали на маймуна с граната в ръцете”

 • Петък, 30 Септември 2016 21:10
  Путин: Русия може да привлече Гърция към „Турски поток“

  Цапрас използва случая да нарече Турция заплаха за Гърция, особено след сделката за С-400

 • Петък, 30 Септември 2016 21:10
  Цветанов в САЩ: Решението за новите изтребители ще е политическо

  "Добре, но защо беше целият този цирк с конкурс, загубено време и т.н.? Отговорът е - страх да поемеш отговорност! НС е колективен орган, там няма персонална вина, всички са чисти!", коментира по този повод във Фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

  Решението за новите изтребители за българските ВВС ще бъде политическо и ще бъде базирано на българските национални интереси и стратегически партньорства. Това е уверил председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на работна среща със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на САЩ Фиона Хил, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

  По време на разговора бяха обсъдени широк кръг от въпроси на регионалната сигурност. И двете страни изразиха безпокойство от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския пролив, като се обединиха около необходимостта от деескалация на конфликта, се казва в съобщението. 

  В цялостния контекст на събитията в региона е необходимо затвърждаване на стратегическото партньорство между България и Съединените щати. Именно в този аспект трябва да се разглежда и предстоящата модернизация на българската армия, посочил Цветанов.

Оставете коментар