Вторник, 23 Януари 2018
Събота, 01 Октомври 2016 18:20

53-ма трафиканти са задържани от сръбските власти

През последните няколко месеца е предотвратено влизането на 9000 нелегални емигранти от България

През последните няколко месеца сръбските власти са задържали 53-ма трафиканти на хора. Освен това съвместните военно-полицейски сили на Сърбия са предотвратили влизането на 9000 нелегални мигранти от България на сръбска територия.

Съвместните сили бяха създадени на 16 юли. Задържаните трафиканти са се опитали да прекарат нелегално 750 мигранти. Тази информация бе потвърдена от министъра на отбраната Зоран Джорджевич, който посети граничния пункт с България „Градина“ и местностите Слобода и Петачинци.

Той беше придружен и от заместник-началника на ГЩ генерал-полковник Йовица Драганич и командващия сухопътните войски генерал-подполковник Милослав Симович. С тях бе и директорът на сръбските спецслужби БИА генерал Петър Петкович.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 01 Октомври 2016 18:20
  Журналисти скочиха срещу решението на съда в полза на Перата

  Неправителствената организация „Асоциацията на европейските журналисти“, в която са сдружени представители на наши медии, определи като скандални решенията на Бургаския районен съд срещу два местни сайта по искове на Петър Низамов-Перата. Низамов, който се прочу като върза мигранти на границата със "свински опашки", но изненадващо бе оправдан за това, твърди, че двете онлайн издания са нарушили презумпцията за невинност.

  Те са се позовавали на официални съобщения на МВР и прокуратурата, че е бил обвинен и задържан за инцидент в бургаска дискотека, но въпреки това съдът приема частично исковете и осъжда медиите да платят общо 2500 лева обезщетение на Перата плюс разноски по делото.

  Според журналистите обаче решенията на съдия Калин Кунчев влизат в противоречие с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи и практиката на Европейския съд по правата на човека. Директивите на магистрата как да се пишат заглавия в медиите, също са неприемливи за представителите на четвъртата власт.

 • Събота, 01 Октомври 2016 18:20
  "Приятели, не подценявайте опустошителната сила на масовата простотия"

  Приятели, понеже все някой друг е виновен за всичко неприятно, което се случва напоследък в държавата (Пеевски, турците, евреите, рептилите, илюминатите...), сега ще ви кажа някои изключения, за които, дори те нямат вина:

 • Събота, 01 Октомври 2016 18:20
  GO PETROLIUM откри 14-та бензиностанция в страната

  Компанията планира през следващите 2 години да има свои обекти във всеки един областен град в страната

Оставете коментар