Понеделник, 21 Януари 2019
Четвъртък, 06 Октомври 2016 17:59

Взрив разтърси Истанбул

Минимум петима са ранени при експлозията до летище „Ататюрк”

Минимум петима души са ранени при експлозия край полицейски участък в квартал Йенибосна в европейската част на град Истанбул.

Инцидентът стана в район Шириневлер, недалеч от международното летище "Ататюрк". На мястото на произшествието има линейки и полиция.

Причината за експлозията край местния полицейски участък най-вероятно е кола-бомба.

Прозорците на околните сгради са счупени, има и повредени автомобили от взрива. Полицията издирва в района един заподозрян.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 17:59
  Бомба избухна пред църква в центъра на Атина

  До момента никой не е поел отговорност за атентата

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 17:59
  След ислямистки атентат ЕП осъжда Русия като агресор

  „Докато в Страсбург – седалище на Европарламента, се извършва ислямистки атентат, същият този Европарламент приема декларация, осъждаща... руската агресия!?!?!? Тези наистина нямат връзка с главния мозък!”, написа Петър Волгин във Фейсбук.

  Коментарът на журналиста е по повод заседанието на евродепутатите от сряда, когато отчетоха извършените реформи в Украйна, като същевременно осъдиха агресията на Русия в Керченския проток и изграждането на „Северен поток 2“.

  В декларация евродепутатите осъждат категорично агресията на Русия срещу Украйна на 25 ноември в Керченския проток и настояват за незабавното и безусловно освобождаване на всички украински кораби и моряци. Те са сериозно загрижени, че напрежението може да представлява прикрит опит за анексиране на суверенните права на Украйна в Азовско море. Поради тази причина Русия трябва да гарантира свободата на корабоплаването през Керченския проток и в Азовско море, се заявява в текста.

  Резолюцията призовава ЕС и неговите държави членки да въведат целенасочени санкции срещу Русия, в случай че украинските военнослужещи не бъдат освободени и в случай на по- нататъшна военна ескалация.

  В заключение евродепутатите категорично осъждат нарастващия брой физически нападения срещу защитници на гражданските права и журналисти, както и насилието срещу ромите и ЛГБТИ общностите.

  Освен това те изискват от Руската федерация незабавно и безусловно да освободи носителя на наградата „Сахаров“ за 2018 г. Олег Сенцов и всички други незаконно задържани украински граждани.

 • Четвъртък, 06 Октомври 2016 17:59
  Боян Чуков: Франция е в полувоенно положение

  Според експерта даже и "саморадикализиралият се" терорист никога не е напълно сам в действията си

Оставете коментар