Сряда, 20 Февруари 2019
Понеделник, 22 Август 2016 15:20

Германия насърчава гражданите да се запасят с храна

Кабинетът ще препоръча на хората да се подготвят по подходящ начин за евентуално нападение

За пръв път след края на Студената война Германия ще приеме нов план за гражданска защита.

Според стратегията населяващите границите на западноевропейската държава ще трябва да се запасят с храна в количество, необходимо за десет дни, както и с питейна вода, която да стигне на гражданите за пет дни, пише в неделното си издание германският всекидневник „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, цитиран от Дойче Веле.

Мерките за сигурност се предприемат в случай на военно нападение или друга криза, като така гражданите ще бъдат подготвени да преживеят опасността.

Очаква се планът да бъде приет в сряда по време на заседание на кабинета.

Концепцията за гражданска защита ще задължи германците да имат достатъчен запас от храна, вода, енергиен ресурс, пари и медикаменти, които да пазят за черни дни при евентуална заплаха, дебнеща държавата.

От Министерството на вътрешните работи отказали коментар по темата, докато не се проведе пресконференция в сряда.

Докладът обаче сочи, че подобно нападение е малко вероятно да се случи, но това ще е предпазна мярка.

Въпреки това хората трябва да се подготвят по подходящ начин за евентуално нападение, което може да застраши живота и здравето им, пише още в документа.

Стратегията за гражданска защита идва на фона на разтърсващи Германия ужасяващи инциденти.

Поредният кървав случай се разигра на 24 юли, когато атентатор от сирийски произход се взриви и така рани около 15 души по време на музикален фестивал в германския град Ансбах.

В същото време огромният поток от бежанци, за които Германия отвори границите си,  предизвика страхове сред много граждани, че терористи са нахлули в страната под прикритието на търсещи убежище бежанци.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар