Четвъртък, 04 Юни 2020

Вторник, 23 Август 2016 09:00

Саркози се кандидатира за президент на Франция

Той вече веднъж заемаше поста, но изгуби изборите през 2012 година от Франсоа Оланд

Никола Саркози ще се кандидатира отново за президент на Франция на изборите през 2017 година. Той обяви това в предговор към нова книга „Всичко за Франция“, която ще излезе в сряда. Тя представлява неговата политическа програма.

Саркози вече бе президент от 2007 до 2012 година, но изгуби изборите от социалиста Франсоа Оланд. Той ще остане в историята като посредника за постигането на мир между Русия и Грузия през 2008 година.

Бившата му вече съпруга Сесилия Саркози пък помогна за освобождаването на българските медици и палестинеца Ашраф от либийски затвор.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Август 2016 09:00
  Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват във възпоменателната церемония в Калофер

  Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан. Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса.

  "Никой не може да спре всеки един българин, който иска да се поклони пред паметта на Ботев и неговата чета. Тази година различното е, че просто няма да бъде организирано. Няма да има официални чествания и масови струпвания - всеки, който иска, ще може да го направи индивидуално“, заяви пред БНР кметът на Враца Калин Каменов.

 • Вторник, 23 Август 2016 09:00
  Онзи, който полива пустинята: Свалете и ДДС-то върху периодичните издания!

  Вероятно, прелюбезни,  има и случаи, когато президентът е прав. Мисля, че дори Десислава Радева  може да го потвърди! Аз направо намирам умисъл в предложението, вместо бензиностанции да се открият компютърни училища в областните градове, макар че и това не е много ясно като пазарен механизъм. Кой ще преподава в тези центрове? Учителите по трудово ли? Или ще ги наемат частните компютърни училища…

 • Вторник, 23 Август 2016 09:00
  Радев на форум със световни лидери: Справянето с К-19 изисква засилено сътрудничество

  Най-важните изводи от настоящата криза са, че рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права, социалните мерки трябва да помагат своевременно на нуждаещите се, а финансовите инструменти да се насочат към тези, които ще бъдат движещата сила за бързото възстановяване.

Оставете коментар